Medisch Advies – OLD

Bij Personal Health Plan kun je terecht voor professionele begeleiding van een diëtist. Onze diëtist maakt een passend voedingsadvies aan de hand van de recente wetenschappelijke literatuur en richtlijnen. Zo krijg jij de beste ondersteuning en zorg passend bij jouw ziekte of aandoening. Bij Personal Health Plan kun je terecht voor de volgende ziektebeelden:

We spreken van overgewicht wanneer iemand een BMI heeft tussen de 25 en 30 en van obesitas wanneer iemand een BMI heeft van meer dan 30. Overgewicht en obesitas verhogen het risico op andere ziektebeelden zoals diabetes mellitus (suikerziekte), hypertensie (verhoogde bloeddruk) en hypercholesterolemie (te hoog cholesterol). Het is daarom aan te raden om onder begeleiding van een diëtist op een verantwoorde manier af te vallen. Onze diëtist begeleidt je met een persoonlijk op maat gemaakt voedingsadvies en coaching om je leefstijl te veranderen, dit om op een gezond gewicht te komen.

Wanneer je door ouderdom of ziekte onbedoeld gewicht verliest, breekt het lichaam spiermassa af. Hierdoor verlies je spierkracht en neemt je weerstand af, dit kan leiden tot ondergewicht. Er is spraken van ondergewicht wanneer je een BMI hebt van < 20. Bij diëtistenpraktijk Personal Health plan kan ik je helpen op een verantwoorde en gezonde manier aan te komen.

Suikerziekte, is een ziekte waarbij het lichaam door te weinig insuline het bloedsuikergehalte niet meer onder controle heeft. De officiële naam van de ziekte is diabetes mellitus. Wat letterlijk honingzoete doorstroming betekent in het Latijn. De naam is te danken aan één van de belangrijkste verschijnselen bij diabetes, namelijk de zoete urine. Het komt door te hoge suikerwaarden in het bloed en daardoor ook in de urine.

Bij diabetes is het belangrijk om een gezond en evenwichtige leefstijl te hebben. Personal Health Plan helpt je met het verbeteren van de bloedglucose waarden, door middel van een persoonlijk en op maat gemaakt voedingsadvies. Hierbij ligt de aandacht op een gezonde voedingsinname, de koolhydraat verdeling over de dag en indien nodig een gewichtsdaling en een actievere leefstijl. Onze diëtist kan u helpen om minder hypers en/of hypo’s te ervaren en (mogelijk) het medicijn gebruik te verminderen.

Meestal merk je niet dat je een hoge bloeddruk hebt. Vaak wordt dit ontdekt wanneer je andere klachten hebt zoals hoofdpijn, duizeligheid en braken, vermoeidheid, kortademigheid, rusteloosheid en wazig zien. Er is spraken van een verhoogde bloeddruk als die boven de 140/90 mmHg is. Een hoge bloeddruk kan schade aan je hart, vaten of organen veroorzaken en geeft een verhoogd risico op hart-en vaatziekten. 

Personal Health Plan kan je helpen met op maat gemaakte voedingsadviezen om de bloeddruk te verlagen.

Cholesterol is nodig om je lichaam te laten functioneren. Echter wanneer je teveel cholesterol hebt, kan dit in je slagaderen neerslaan en vernauwingen veroorzaken. Als dit gebeurd neemt de kans op hart- en vaatziekten toe. 

Onze diëtist kan je helpen deze waarden te verbeteren door middel van een op maat gemaakt voedingsadvies en tips voor een actievere leefstijl.

Afspraak maken