Werkwijze

Werkwijze

Als je een eerste afspraak hebt bij Personal Health plan dan zal ik eerst een goed beeld willen krijgen van jouw situatie. Waarom kom je, wat hoop je te bereiken, wat zijn je klachten, wat eet je op een dag, wat heb je zelf al geprobeerd, gebruik je medicijnen, zijn er ziektebeelden waar rekening mee gehouden moet worden, heb je allergieën, hoe ziet je gezinssituatie er uit, hoe ziet je week er uit en hoeveel beweging heb je? Al deze – en nog meer – factoren neem ik mee in het advies en de behandeling. Het advies wordt precies afgestemd op jouw wensen en jouw situatie.

Bij Personal Health Plan geloven we niet in strenge diëten of voedingsadviezen met poeders of shakes, maar in een gebalanceerd voedingspatroon bestaande uit gezonde en voedzame producten. Bij Personal Health Plan gaat het om het vinden van de balans, daarom zal een lekker stukje chocolade of uiteten niet worden verboden, want ook dit past in een gezonde leefstijl.

Tegenwoordig zie je door de bomen het bos niet meer als het gaat om de verschillende diëten die er bestaan. Daarom biedt Personal Health Plan je graag duidelijkheid en krijg je praktische adviezen die jou helpen bij het ontwikkelen van een gezonde leefstijl, zodat jij jouw gestelde doelen behaald, je fitter voelt, je minder medicatie nodig hebt of misschien wel helemaal kunt stoppen met je medicatie. 

Personal Health Plan biedt

Advies op maat

Personal Health Plan maakt voor jou een advies op maat. Aan de hand van de meest recente literatuur en richtlijnen bieden wij een persoonlijke aanpak dat werkt voor jou. Hierin staan motivatie, wensen en verwachtingen centraal. Samen met jou ontwikkelen wij een plan waarbij we stap voor stap werken aan een gezondere leefstijl. 

Behoud het gewenste resultaat

Je huidige levensstijl is iets wat je waarschijnlijk al jaren zo doet, een optelsom van dagelijkse gedragingen. Dit gedrag is iets wat bewust en onbewust uitgevoerd wordt. Om ervoor te zorgen dat je nieuwe leefstijl blijvend is en je niet terug valt in oude gewoontes, biedt Personal Health Plan je professionele coaching en praktische adviezen die eenvoudig aansluiten op je leven. 

Stok achter de deur 

Bij Personal Health Plan begrijpen we dat gedragsverandering en het veranderen van je leefstijl een proces is van vallen en opstaan. Tijdens dit proces zul je veel over jezelf leren. Onze diëtist begeleidt je tijdens dit proces, want samen sta je nou eenmaal sterker dan alleen. Zo behoud je het resultaat waar je zo hard voor hebt gewerkt!

Personal Health Plan’s werkwijze

Intake consult

Tijdens het intake consult (45-60 min) worden belangrijke gegevens verzameld en bespreken we jouw persoonlijke gezondheidsdossier. Aan het einde van het consult krijg je alvast een aantal praktische tips mee waarmee je aan de slag kunt en plannen we een nieuwe afspraak in voor het advies gesprek (30 min) waarin je jouw persoonlijk dagmenu en variatielijst ontvangt. 

Het intakeconsult bevat:

De Personal Health Plan map met daarin:

 • Praktische tips en eventueel folders.
 • Overzicht van de meting (gewicht, vetpercentage, spiermassa, BMI, visceraal vet en vocht)
 • Afspraken kaartje

Advies gesprek

Tijdens het advies gesprek (30 min) wordt besproken hoe het de afgelopen weken is gegaan met het toepassen van de verkregen tips. Daarna zal de diëtist het voedingsadvies en variatielijst met je doornemen en is er ruimte voor vragen. Aan het einde van het consult zal er een nieuw weegmoment zijn en zal de diëtist de meting met je bespreken en een vervolg consult inplannen.

het adviesgesprek bevat:

 • Een op maat gemaakt voedingsadvies
 • Een op maat gemaakte variatielijst
 • Een nieuw weegmoment
 • Update van het overzicht van de meting

Vervolg consult 

Tijdens het vervolg consult worden de opgestelde doelen geëvalueerd en een nieuwe meting gedaan. Samen wordt er gekeken naar de positieve veranderingen die je al hebt gemaakt en worden eventuele struikelblokken besproken. De diëtist staat natuurlijk stil bij de vragen die je hebt. Aan het einde van het gesprek worden er nieuwe doelen opgesteld en biedt de diëtist indien nodig hulpmiddelen aan.

Het vervolg consult bevat:

 • Een nieuw weegmoment
 • Update van het overzicht van de meting. 
 • Praktische adviezen en tips 
 • Eventueel extra hulpmiddelen (zoals recepturen of folders)